ПОВИК! Cover Image
23

Oct

ПОВИК!

 • days
 • Hours
 • Minutes
 • Seconds
Custom Thumbnail 

Drop Image Here OR Browse To Upload

Add answer
Создај Албум
 • Feeling
 • Traveling to
 • Watching
 • Playing
 • Listening to
 • Happy
 • Loved
 • Sad
 • Very sad
 • Angry
 • Confused
 • Hot
 • Broken
 • expressionless
 • Cool
 • Funny
 • Tired
 • Lovely
 • Blessed
 • Shocked
 • Sleepy
 • Pretty
 • Bored
0%
Upload Images
Создај Анкета
Upload Video
More
ПОВИК! has not posted anything yet
Start date 10/23/22 - 18:00
End date 10/24/22 - 12:00
 • Description

  Почитувани родољуби, браќа и сестри Македонци,
  23 Октомври е „Ден на револуционерната борба на Македонија”. Овој ден кај народот е попознат и како денот на #ОРГАНИЗАЦИЈАТА.
  Празникот се празнува по повод основањето на МРО (Македонска Револуционерна Организација) во Солун 1893 год. Желбата од самиот почеток била ослободување, осамостојување и спас на Македонија и Македонците.
  На овој датум идејата и напорите за остварување на желбата добиле организиран облик.

  По тој повод РОДИНА МАКЕДОНИЈА ве повикува на 23 Октомври, недела, сите заедно да го одбележиме овој ден со моторизирано дефиле низ градот.

  ТРГНУВАМЕ: 18 часот, црква „Св. Петар и Павле“ во г. Лисиче
  ЗАСТАНУВАМЕ И ОДДАВАМЕ ПОЧИТ НА СПОМЕНИКОТ НА ОСНОВАЧИТЕ НА МРО: Наспроти Собрание на Република Македонија (18:30)
  ДЕФИЛЕТО ГО ЗАВРШУВАМЕ кај црквата „Св. Петар и Павле“ во нас. Ѓорче Петров