Рускиот „Солнцепек“ приреди вистински пекол за полските платеници кај Красни Лиман! - ВИДЕО

Единиците на вооружените сили на Русија ја продолжуваат специјалната воена операција за заштита на Народните републики Доњецк и Луганск.

Екипажот на тешките фрлачи ТОС-1А „Солнцепек“ работат на 
непријателски позиции на територијата на Донбас.

Според RV, полските платеници моментално минуваат низ вистински пекол 
подготвувајќи се за обид да ја пробијат одбраната на вооружените сили на
Руската Федерација во правец на Краснолиманск, бидејќи Солнцепек им го „светли патот“.


 
Comments