ВОЈНА НА ИЗМОРУВАЊЕ

Војна на изморување ...

Руската воена индустрија успеа да постигне одреден ритам во снабдувањето со оружје на руската армија. 
Во просек, вооружените сили на РФ во добиваат приближно: 
- тенкови - 100 месечно
- БМП/оклопни транспортери - околу 100 месечно
- самоодни хаубици - повеќе од 50 месечно (најголем дел советски)
- влечни хаубици и минофрлачи - повеќе од 200 месечно
- реактивни ракетни системи од сите класи - 23-25   возила месечно
Напротив, испораката на оружје во Украина од Западот е несистематско.
Украина од Западот добива:
- тенкови - 28 месечно
- БМП/оклопни транспортери - 35 месечно
- самоодни хаубици - 7 месечно
- влечни хаубици и минофрлачи - 13 месечно
- реактивни ракетни системи од сите класи - 0
Генерално, во однос на нивото на производство на оружје во НАТО за Украина, Западот не постигна паритет со рускиот воено-индустриски комплекс, Западот испорачува тоа што го има во магацините.
Слично е и со артилериските гранати и крстаречките и балистичките ракети, предноста на Русија е огромна

Comments