Зајакната руска противвоздушна одбрана – американските „himarsi“ повеќе не се проблем!

Зајакната руска противвоздушна одбрана – американските „himarsi“ повеќе не се проблем!

Единиците за противвоздушна одбрана на руските вооружени сили добија нов софтвер, кој го олеснува соборувањето на ракетите „Хајмарс“, соопшти командантот на единицата за противвоздушна одбрана на руските вооружени сили. „Сега лесно ги соборуваме „himars“.

Ни инсталираа нова програма и сега тоа се „himars“, како обична мета. Ги гледаме без мешање, ги следиме и без проблем ги уништуваме“, изјави командантот на единицата за противвоздушна одбрана, со седиште во делот на фронтот, во близина на Запорожје.

 
Како што додаде тој, една од единиците за противвоздушна одбрана на руската армија во делот на фронтот, кај Запорожје, во текот на изминатиот месец собори четири ракети „himars“ истрелани од украинската армија. „Откако влеговме во регионот Запорожје, соборивме пет беспилотни летала, од кои три беа „бајрактари“. Уништени се и два авиони и еден хеликоптер. Сега целиме на ракети истрелани од повеќецевни ракетни фрлачи, како што се „himars“. Соборивме десетина парчиња. Овој месец соборивме четири „himars““, изјави командантот на единицата.

 

Comments