Discover posts

Explore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations

Зоран Јованоски: Моја прогноза на гео-политички план за во следниве 10 години…

1. Русија 🇷🇺 ќе реосвои околу 30% од Украина 🇺🇦.
(Велам ќе реосвои затоа што целиот југ на Украина еднаш веќе го освојуваше од отоманската империја. Турците не беа само на балканот. Туку тие беа и отаде Црно Море, а царска Русија ги избрка и испрати отаде морето преку повеќе Руско-Турски војни. И тој простор го нарече Ново Русија и го насели со Словени од скаде, а претежно со Големо Руси, Мало Руси и Бело Руси. Но и со останати Словени. Но за ова до сега сум пишувал, и во иднина ќе пишувам…)
2. Кина 🇨🇳 ќе го реинтегрира Тајван 🇹🇼 (и тоа многу вер

image

Александар Стефаноски создаде нов натпис
2 yrs - Translate

Велика Британија ѝ префрли на Украина повеќе од 100 различни оклопни возила, | #ukraina

Велика Британија ѝ префрли на Украина повеќе од 100 различни оклопни возила,

Велика Британија ѝ префрли на Украина повеќе од 100 различни оклопни возила,

Велика Британија ѝ префрли на Украина повеќе од 100 различни оклопни возила,

Маша Ткаленко changed her profile picture
2 yrs

image
Zoran Stefanoski changed his profile picture
2 yrs

image
Александар Стефаноски создаде нов натпис
2 yrs - Translate

Почнува конфликтот меѓу Франција и Германија! - Макрон „бесен“, поради одлуката на Германците! | #francija germanija

Почнува конфликтот меѓу Франција и Германија! - Макрон „бесен“, поради одлуката на Германците!

Почнува конфликтот меѓу Франција и Германија! - Макрон „бесен“, поради одлуката на Германците!

Францускиот претседател Емануел Макрон беше „бесен“ поради шемата за енергетска помош од 200 милијарди евра усвоена во Германија.

23 Oct

ПОВИК!

10/23/22    10/24/22

Руската стратешка авијација и Црноморската Флота денес го извршија еден од најмасовните воздушни и ракетни напади по енергетската инфраструктура ширум Украина. Стратешките бомбардери Ту-160 извршија безконтактни удари со крстаречките ракети Х-101, додека пак Црноморската Флота э со крстаречките ракети Калибр НК. Пред воздушните и ракетните напади Русија изврши напади со дроновите камиказе Гаран-2, кои што покрај уништувањето на своите цели, имаа за цел откривање на позициите на украинската ПВО одбрана.

Висината на штетата како резултат на денешниот воздушен и ракетен напад врз енергетските објекти на Украина е споредлива или може

image

Иран се подготвува да и испорача нова серија ударно разузнавачки беспилотни летала на Русија, изјави американскиот државен секретар Ентони Блинкен.
Тој исто така нагласи дека Русија веќе добила десетици ударно разузнавачки беспилотни летала, чии испораки ќе продолжат и во иднина.
Иран на Русија и ги испорачува ударно разузнавачки беспилотни летала Mojaher -6, а наскоро ќе почне со испорака и на други ударно разузнавачки беспилотни летала од класата MALE и HALE.

image